Tiedotteet

21.3.2024

Puolalainen Forcepol solmi jälleenmyyntisopimuksen Telvan kanssa

Puolalainen Forcepol on Telvan valaisinratkaisujen virallinen jälleenmyyjä Puolassa. Forcepol on kokenut ja arvostettu kumppani, joka tunnetaan erityisesti laadukkaista tuotteistaan ​​ja ammattitaitoisesta palvelustaan, sekä siviili- että puolustusteollisuuden aloilla.

Haluatko uutisen PDF muodossa (englanniksi)? Seuraa tätä linkkiä!
Haluatko lisätietoja Telvasta? Seuraa meitä LinkedIn:ssä!

28.12.2023

Telva on myynyt omistuksensa Suomen Diesel Voima Oy:sta

Telva on myynyt omistuksensa Suomen Diesel Voima Oy:stä ruotsalaiselle teknologiakonserni Lagercrantzille. Suomen Diesel Voiman johtoryhmä jatkaa edelleen vähemmistöosakkaina. Telvan ja Suomen Diesel Voiman huolto- ja projektiyhteistyö jatkuu yrityskaupan jälkeenkin.

Haluatko lukea lehdistötiedotteen PDF muodossa? Seuraa tätä linkkiä!
Haluatko lisätietoja Telvasta? Seuraa meitä LinkedIn:ssä!

6.12.2023

Norjalainen Våpensmia solmi edustussopimuksen Telvan kanssa

Norjalainen hienomekaaninen tuotantoyritys Våpensmia on Telvan valaisinratkaisujen virallinen edustaja Norjassa. Våpensmia on pitkään toiminut puolustusteollisuuden saralla ja on erityisen tunnettu korkealuokkaisista optisista tähtäimistään, teknisistä asevarusteistaan ja monipuolisista huoltopalveluistaan.

Haluatko uutisen PDF muodossa (englanniksi)? Seuraa tätä linkkiä!
Haluatko lisätietoja Telvasta? Seuraa meitä LinkedIn:ssä!

22.11.2023

Alankomaalainen Vonk B.V. solmi jälleenmyyntisopimuksen Telvan kanssa

Vonk B.V. on marraskuun 22. päivästä (2023) alkaen Telvan valaisinratkaisujen virallinen jälleenmyyjä Benelux-maissa.

Haluatko uutisen PDF muodossa (englanniksi)? Seuraa tätä linkkiä!
Haluatko lisätietoja Telvasta? Seuraa meitä LinkedIn:ssä!

8.11.2023

Telva solmi jälleenmyyntisopimuksen OSPL Nederlandin kanssa

Telva on syyskuusta 2023 alkaen TEMPEST-asiantuntijan OSPL Nederland B.V.:n virallinen jälleenmyyjä Suomessa. OSPL on tunnetusti kestävien ja turvallisten TEMPEST-laitteiden valmistaja ja toimittaja, niin viranomaisille kuin valtion virastoille maailmanlaajuisesti.

Haluatko uutisen PDF muodossa (englanniksi)? Seuraa tätä linkkiä!
Haluatko lisätietoja Telvasta? Seuraa meitä LinkedIn:ssä!

22.8.2023

Telva esittelee rajoitetun kantaman Obsidian™ IR-valon

Telva on elokuun 22. päivänä, 2023, esitellyt Obsidian™-valon, rajoitetun kantaman IR-valolähteen. Obsidian on ainutlaatuinen IR-valo, sillä sen tehollinen kantama on erittäin rajoitettu ja helposti hallittavissa. Tavallisimpien pimeänäkölaitteiden kanssa käytettynä, Obsidian-valo mahdollistaa ajoneuvojen hallinnan ja ajamisen sekä lähimaaston valaisemisen, mutta kaukaa valoa ei voi nähdä, riippumatta havainnointilaitteista. Obsidian-tuoteperheen ensiesittely tapahtui puolustusteollisuuden DALO Industry Days 2023-tapahtuman yhteydessä Tanskassa.

Haluatko uutisen PDF muodossa (englanniksi)? Seuraa tätä linkkiä.
Haluatko lisätietoja Telvasta? Seuraa meitä LinkedIn:ssä.

14.8.2023

Candela C-8 Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaressa

Telva osallistuu Uivaan Venenäyttelyyn Lauttasaaressa, Vattuniemen puistotie 1, Candela C-8 kanssa.

Aukioloajat: 
To 17.8 klo 12 – 20
Pe 18.8 klo 12 – 20
La 19.8 klo 10 – 18
Su 20.8 klo 10 – 18

Mikäli koeajo kiinnostaa, niin olethan yhteydessä Sabina Hollméniin: sabina.hollmen(a)telva.fi tai 0207 939 307.

5.5.2023

Candela C-8 suuressa koeajotapahtumassa Lauttasaaressa

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjsetetään Helsingin Lauttasaaren Veneentekijäntien rannassa. Yli 40 venettä koeajettavan ilmaiseksi. Samalla Veneentekijäntien myymälöiden Kesäkauden avajaiset (Boat World, Captain’s Shop, Halti, Marinekauppa.com, Marinepalvelu, Navy Blue Shop, Pelle P Shop, Sail Tech) 

Pe 12.5. klo 12 – 20
La 13.5 klo 10 – 18

Candelan löydät Marinepalvelun laiturista, Veneentekijäntie 7.
Koeajolle voi tulla ilman ajanvarausta, tai ajan voi varata osoitteesta: candela@telva.fi

23.3.2023

Telvalle uusi edustus: Light Structures As

Telva on solminut yhteistyösopimuksen norjalaisen Light Structuresin kanssa. Telva edustaa suomessa Light Sturucturesin kehittämää edistyksellistä valokuituun perustuvan rakenteiden kunnonseurantajärjestelmää. Teknologiaa voidaan käyttää esimerkiksi laivojen runkoon kohdistuvien voimien ja rasituksien mittaamiseen.

20.1.2023

Olemme siirtyneet maalämpöön

Telva jatkaa investointeja päästöttömään energiaan. Aurinkosähköjärjestelmämme toimistomme katolla on ollut käytössä jo useamman vuoden ajan, kaikki sisävalaisimemme vaihdoimme energiatehokkaisiin led-valaisimisiin ja viimeisimpänä toimenpiteenä olemme siirtyneet maalämpöön.
Laskelmien mukaan investoinnin avulla tulemme vähentämään energian tarvetta vuosittain noin 125.000 kWh ja samalla pienennämme hiilidioksidipäästöjämme noin 25.000 kg.
Tulemme seuraamaan tarkasti sähkönkulutuksen käyttäytymistä maalämpöön siirtymisen jälkeen, tavoitteena on pitää kulutuksen lisäys mahdollisimman pienenä.

Projekti onnistui lähes aikataulussaan, jota voidaan pitää tässä markkinatilanteessa onnistumisena. Työt ja asennukset hoidettiin ystävällisesti ja siististi koko projektin ajan. Kiitokset Lämpödiilerille hyvästä projektista!

Lisätietoja: Tapani Hollmén / Telva ja Olavi Valkonen / Lämpödiileri

1.9.2022

Nimitysuutisia

Kristofer Potrykus on aloittanut osana myyntitiimiämme elokuussa. Hänellä on monipuolista kokemusta niin teknisen- kuin puolustusteollisen kaupankäynnin saralta, ja omaa asiakaslähtöisen ja ratkaisukeskeisen asenteen. Iloisen toivotamme hänet osaksi henkilökuntaamme.

 
 

 

9.6.2022

Pitkä yhteistyö

9.6.1952 Telvan perustaja Walter Berger allekirjoitti yhteistyösopimuksen Daimler-Benz Aktiengesellschaftin kanssa meridieselmoottoreiden maahantuonnista Suomeen. Sopimuksen allekirjoituksesta on kulunut 70 vuotta. Telva on vuosien aikana toimittanut tuhansia moottoreita veneisiin ja monenlaisiin teollisuuskoneisiin. Moni asia on muuttunut vuosien varrella, mutta edelleen Telva toimittaa MTU:n meridieseleitä viranomaisveneisiin – maailman vanhimmalla yhtäjaksoisesti voimassa olevalla distributorsopimuksella.

 

5.3.2022

iXblue osana Laivue 2020-hanketta

Suomen merivoimat on valinnut Telvan edustaman iXbluen toimittamaan Phins-sarjan inertianavigointijärjestelmiä ja Netans-datanjakeluyksiköitä osana merivoimien Laivue 2020 -hanketta.
Hankkeessa suomalainen telakka Rauma Marine Constructions (RMC) rakentaa neljä Pohjanmaa-luokan monitoimikorvettia. Ne muodostavat Suomen merivoimien selkärangan yhdessä nykyisten Hamina-luokan ohjusveneiden kanssa. Furuno toimittaa tuleville aluksille täysin integroidun navigointijärjestelmän.
Valinnan taustalla on iXbluen Phins-sarjan erinomainen suunnistuskyky ja tehokas yhteenliitettävyys asejärjestelmien kanssa. Lisäksi Phins-sarjan hyrrissä tärkeitä ominaisuuksia ovat erittäin hyvä suunnanpito, sijainnin hidas ajautuminen ja todistettu yhteensopivuus taistelujärjestelmän ja sen osajärjestelmien kanssa.
Phins-sarja on kuituoptiseen hyrräteknologiaan perustuva inertianavigointijärjestelmä. Kuituoptisessa hyrrässä ei ole liikkuvia osia, joten se ei tarvitse ennakoivaa huoltoa, josta seuraa käyttäjille merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä. IXblue on parantanut jatkuvasti näiden hyrrien tarkkuutta ja luotettavuutta, minkä ansiosta yli 40 maan merivoimat on valinnut aluksiinsa iXbluen navigointiratkaisut. Netans sen sijaan on COTS-pohjainen datanjakeluyksikkö, jota käytetään tietotyypin muuntamiseen ja tiedonsiirtoon.
”Vilpitön kiitos Furunolle, RMC:lle ja Suomen merivoimille luottamuksesta iXbluen inertiaratkaisuja kohtaan. Nämä ratkaisut ovat osoittaneet erinomaista suorituskykyä korkeilla leveysasteilla. Odotamme innolla yhteistyötä johtavan laivastojen järjestelmäintegraattorin Furunon kanssa, jotta saamme nämä suorituskyvyt käyttöön Suomen merivoimien tuleviin Pohjanmaa-luokan monitoimikorvetteihin”, sanoo iXbluen myyntipäällikkö Enzo Aldrovandi.

 

5.1.2022

Nimitysuutisia

Hannu Parviainen aloitti 3.1.2022 Telvalla HSEQ Managerina.

Hannulla on yli 15 vuoden kokemus erilaisista HSEQ- tehtävistä (laatupäällikkö, laatuvastaava, HSEQ- asiantuntija) metalli- ja elektroniikkateollisuuden sekä rataverkkoinfran rakentamisen parista. Hannu on työskennellyt myös hankintatehtävissä reilut 10 vuotta (ostaja, ostopäällikkö) metalli- ja elektroniikkateollisuuden ja rataverkkoinfran tuotteiden ja projektitoimitusten parissa. Telvalla Hannun tehtävät painottuvat HSEQ- asioiden ylläpitoon ja kehittämiseen sekä eri projekteihin osallistumiseen.

 

19.10.2021

Telva ja Aalto PRO kouluttaa ja rekrytoi

Yhteistyössä Aalto PRO:n kanssa rekrytoimme ja koulutamme modernin myynnin ja markkinoinnin osaajaa.
Telvan tavoitteena on löytää henkilö jolla on kokemusta ja ymmärrystä teknisestä myynnistä sekä projektitoimitusosaamista. Aalto PRO:ssa henkilö saa koulutusta, joka vahvistaa osallistujien myynti- ja markkinointiosaamista, sekä varmistaa modernit myyntitavat ja digitaalisen markkinoinnin työkalut.
Toivomme hakijalta teknistä myyntitaustaa, esim. insinööri tai kaupallinen koulutus.

Haku auki 1.11.2021 asti. Koulutus alkaa 8.12.2021.
Lisätietoa alla ja sabina.hollmen@telva.fi

https://www.aaltopro.fi/ohjelmat/modernin-myynnin-ja-markkinoinnin-osaaja-rekrykoulutus

4.9.2021

HBL: En ljudlös dagkryssare utmanar utombordaren

En ny daycruiser med raffinerad teknik från Candela skall bana väg för elektriska motorbåtar. Men den verkliga nyheten varken syns eller hörs. Den ligger under vattenytan.

https://www.hbl.fi/artikel/ljudlos-dagkryssare-utmanar-utombordaren/

27.8.2021

Totalvene: Ensiesittelyssä Candea C-8

Ruotsalainen foilaavia sähköveneitä valmistava Candela on julkistanut uuden mallin. Sitä on odotettu kuin Applen seuraavan iPhonen lanseerausta.

https://www.totalvene.fi/lue/moottoriveneet/ensiesittely/candela-c-8-2022

20.8.2021

Kauppalehti Optio: Maailman tehokkain sähkömoottori, joka mullistaa huviveneilyn

Liitävästä sähköveneestään tuttu valmistaja yllättää taas. C-Pod syntyi, koska markkinoilla ei ollut vaihtoehtoa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/maailman-tehokkain-sahkomoottori-joka-mullistaa-huviveneilyn-liitavasta-sahkoveneestaan-tuttu-valmistaja-yllattaa-taas

 

6.5.2021

Telvalle uusi edustus: Spectral Engines GmbH

Telva on solminut yhteistyösopimuksen saksalaisen Spectral Enginesin kanssa. Edustamme heitä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Yritys on saanut alkunsa Aalto yliopiston laboratoriosta, ja myytiin vuonna 2016 Saksalaiselle Spectral Enginesille.

Yritys on kehittänyt sensorin joka tunnistaa eri aineita. Käyttöalueena esim. huumeiden tunnistukseen kentällä. Tactiscan – analysaattori on pienikokoinen, nopea ja helppokäyttöinen skanneri, joka tunnistaa huumeet jopa muovipussin läpi. Tämä helpottaa, nopeuttaa ja tuo turvallisuutta poliisin, rajavartiolaitoksen ja tullin työntekijöille. Tactiscan skanneri saadaan yhdistettyä pilvipalveluun, joka mahdollistaa aineiden ja datan analysoimisen nopeasti, luotettavasti ja turvallisesti. Tiedon pystyy myös halutessaan jakaa eri viranomaisten ja maiden kesken.

 

Lisätietoa tuotteesta:

Jan Forsstedt, jan.forsstedt(at)telva.fi, +358 (0) 207 939 355

www.spectralengines.com

17.3.2021

5 Wattsin valolle on myönnetty NSN koodi!

NSN eli NATO Stock Number, perustuu USA:n 1940-luvun lopulla kehittämään materiaalin luokittelujärjestelmään, johon liittyi aluksi muita liittoutuneita maita ja vähitellen kaikki NATO-maat ja myöhemmin myös ei-NATO-maita.

NSN myönnetään tiettyjen standardien mukaan tuotteille, jotka ovat viranomaiskäytössä. NSN koodin myötä ne ovat helposti tilattavissa NATO nimikkeistöjärjestelmän kautta monen maan asevoimille ja muille viranomaisille.

Suomessa 5 Wattsin valot ovat käytössä viranomaiskohteessa.

 

5 Wattsin NSN koodit

5 Watts Wide: 6260-58-001-6482

5 Watts Hybrid: 6260-58-001-6279

 

Samalla Telvalle myönnettiin NCAGE yrityskoodi A985G.

 

 

9.3.2021

Ulkoista tietosuojavastaavan tehtävät Telvalle

Telva on allekirjoittanut sopimuksen Prakticumin www.prakticum.fi kanssa Data Protection Officer – palvelun ulkoistamisesta Telvalle.

Data Protection Officer (DPO, tietosuojavastaava) vastaa siitä, että yrityksissä prosessoidaan henkilötietoja noudattaen voimassa olevaa lainsäädäntöä. Tehtäviin liittyy tiedottamista, käytänteiden rakentamista, neuvonantoa sekä valvontaa. DPO varmistaa, että organisaatiossa ymmärretään lainsäädännön vaikutukset ja työskennellään sen asettamien rajojen sisällä. Lisäksi DPO huolehtii, että aiheeseen liittyvä dokumentaatio on kunnossa ja se pidetään ajan tasalla. Tietosuojavastaava toimii tietosuojaviranomaisten pääasiallisena yhteyshenkilönä.

Tarjoamme yrityksille myös räätälöityjä koulutuksia aiheeseen liittyen.

Tehtävää hoitaa Micael Forsstedt, yli 20 vuoden kokemuksella IT-alalta. Hän on myös kokenut opettaja ja KNX-kouluttaja

 

Lisätietoa antavat:

Tekninen tuki, kouluttaja Micael Forsstedt: 0207 939 356

Toimitusjohtaja, Tapani Hollmén: 0207 939 306

 

 

 

 

1.3.2021

Telva ja Våpensmia aloittavat yhteistyön

Norjalainen Våpensmia valmistaa hienomekaniikka tuotteita CNC:tä käyttäen. Heidän päätuotteet ovat aseet, optiset kiikarit sekä muut puolustus- ja turvallisuusviranomaistuotteet ja palvelut.

Jo vuodesta 1988 Våpensmia  on täyttänyt Norjan Puolustusvoimien hankinta organisaation laatukriteerit. Tänään yritys on auditoitu AQAP:in 2110 Ed D:n mukaisesti.

Våpensmia varustaa Norjan puolustusvoimia, ja tämän lisäksi yritys vie puolustustuotteita muihin NATO- ja PfP maihin. Suurin osa Våpensmian tuotteista on kehitetty yhteistyössä Norjan puolustusvoimien kanssa. Yritys myös kehittää ja valmistaa eri komponentteja puolustusteollisuus yrityksille sekä Norjassa että muualla.

Lisätietoa tuotteista, joita voitte ostaa Telvan kautta löydätte täältä: https://www.vapensmia.no/defence

Lisätietoa Telvalla antaa:

Myyntipäällikkö Jussi-Petri Hirvonen, 0207 939 363

Toimitusjohtaja Tapani Hollmén, 0207 939 306

 

13.10.2020

Telva ja Glaucus ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen

 

Tanskalainen Glaucus ApS kehittää ja valmistaa kenttäkunnossapitoon tarkoitettuja ratkaisuja. FRSN (Forward Repair System NATO) on kenttäkaluston kunnossapitoa varten kehitetty moduuli, joka mahdollistaa huollon toteuttamisen paikan päällä.

Glaucus täydentää hyvin meidän korkealuokkaisia turvallisuus- ja puolustustuotteita sisältävää tuotevalikoimaa.

Lisätietoa tuotteesta: www.frsn.dk

 

 

 

15.7.2020

Telva yhteistyöhon Continestin kanssa

 

Telva aloittaa ylpeänä yhteistyön edistyksellisiä, laadukkaita ja siirrettäviä toimitiloja valmistavan Continest:n kanssa.

Kokoontaittuvat kontit sopivat tilanteisiin, joissa pitää nopeasti ja helposti pystyttää korkealaatuista ylimääräistä tilaa. Käyttökohteita ovat esimerkiksi työmaat, kenttäkokeet, tuotannon lisätilat tai isot yleisötapahtumat, joissa kontit voivat toimia henkilöstön taukotilana, lipunmyyntipisteenä, toimistotilana, ensi-aputilana jne. Kontit ovat sekä sisältä että ulkoa todella siistit ja korkealaatuiset.

Tämän konseptin suurin hyöty realisoituu kontteja siirrettäessä, koska kontit taitetaan nopeasti kasaan ja yhteen rekkaan mahtuu 18 konttia 3 normaalin kontin sijaan. Tästä pienestä tilantarpeesta on hyötyä myös kontteja varastoitaessa tapahtumien välillä. Jopa 10 konttia voidaan pinota päällekkäin ja ne vievät varastossa silloin yhden normikonttia vastaavan lattiatilan.

Lisätietoa: www.continest.com ja www.telva.fi/continest

 

 1.6.2020

Nimitysuutisia 

Voimme iloksemme ilmoittaa, että olemme palkanneet Micael Forsstedtin vahvistamaan Telvan tiimiä.

Micael Forsstedt on palkattu kesäkuun 2020 alusta Telvan palvelukseen teknisen tuen tehtäviin. Micael vastaa myös Telvan koulutus- sekä elektroniikkakorjaamon toiminnasta. Micaelilla on pitkä kokemus koulutuksesta ja sähkötekniikasta. Hän siirtyi Telvalle Yrkesinstitutet Prakticumista jossa hänelle tuli täyteen 24 vuotta elektroniikan ja sähkövoimatekniikan opettajana, KNX-kouluttajana, IT-päällikkönä sekä useasta muusta alueesta vastaavana.

 

7.4.2020

Nimitysuutisia

Ari Grönroos (eversti evp) aloitti Telvalla vuoden alusta Senior Adviserina. Ari jäi eläkkeelle puolustusvoimista kaksi vuotta sitten. Viimeisimpänä tehtävänään hän toimi ilmatorjunnan tarkastajana. Telvalla Ari keskittyy turvallisuus- ja puolustusliiketoimintaan.

 

6.4.2020

Haemme: Elektroniikka-alan moniosaaja / myynnin tekninen tuki

Avoinna oleva työpaikka:

Telvan päätoimialueet ovat teollisuustuotteet ja turvallisuusratkaisut. Vahvoihin teollisuusalan osaamisalueisiimme kuuluvat laaja-alainen moottorituntemus ja laadukkaat korkeapainelaitteet. Pitkäaikaisessa ja tiiviissä yhteistyössä sekä asiakkaiden että toimittajien kanssa olemme myös kehittäneet monipuolisen varustevalikoiman. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme päämiehiemme suomalaisena partnerina hankkineet myös vahvan osaamisen sekä aseman turvallisuus- ja puolustusliiketoiminnassa. Missiomme: Löydämme ja toteutamme asiakkaiden tarpeisiin markkinoiden parhaimmat ratkaisut. Pystyäksemme toteuttamaan lähitulevaisuudessa näkyvissä olevat hankkeemme, tarvitsemme vahvistusta organisaatioomme. Haemme nyt elektroniikka-alan moniosaajaa vakituiseen työsuhteeseen.

Elektroniikka-alan moniosaaja / myynnin tekninen tuki

Tulet osallistumaan Telvan myymien järjestelmien suunnitteluun, integrointiin, toimitukseen ja ylläpitovaiheeseen oman vastuualueesi osalta. Tulet toimimaan kiinteästi myyntitiimin kanssa suunnittelu- ja myyntivaiheen aikana. Tulet vastaamaan itsenäisesti huoltosopimusten alaisista järjestelmistä. Tulet myös osallistumaan muihin projekteihin ja tehtäviin, sillä pienessä ja tehokkaassa yrityksessä tuemme toinen toisiamme.

Edellytämme:

• Suomen ja Englannin kielen hallintaa, muut kielet plussaa (erityisesti Saksa)
• Innovatiivisuutta, oma-aloitteellisuutta, asiakaslähtöisyyttä, pitkäjänteisyyttä, joustavuutta ja vastuullisuutta
• Teknisten järjestelmien kokonaisuuksien ymmärtämistä yksityiskohtia unohtamatta – koulutukseltasi voit olla teknikko, insinööri tai diplomi-insinööri, kunhan hallitset myös elektroniikan laitekorjaukset – aikaisempi kokemus teknisenä tuoteasiantuntijana on hyödyksi
• Hyviä vuorovaikutustaitoja – toimimme pienissä ryhmissä, läheisessä asiakaskontaktissa ja kumppaniemme kanssa kiinteässä vuorovaikutuksessa
• Matkustusvalmiutta ja mahdollisuutta joustaa työajoissa
• Turvallisuusselvityksen teettämiseen suostumisen

Arvostamme:

• Aikaisempaa kokemusta viranomaisasiakkaista sekä laatu- ja turvallisuusjärjestelmien tuntemusta
• RF-osaamista

Tiettyjä erityispiirteitä, jotka helpottavat tehtävissä selviytymistä:
– analogisten ja digitaalisten järjestelmien ymmärrys
– poikkitieteellinen tekninen ajattelu
– kytkentäkaavioita ei tarvitse itse tuottaa, mutta niitä pitää osata lukea
– käsityötaidot
– vianetsintä ja yleinen ongelmanratkaisukyky
– sähköisten perusmittalaitteiden hallinta
– CAD / Solid edge – osaaminen
– toimiminen maasto-oloissa ilman hotellitason mukavuuksia

Tarjoamme sinulle:

• Innovatiivisen, kehityshakuisen ja kannustavan työnantajan
• Kansainvälisen työympäristön
• Mahdollisuuden kehittyä projektiemme mukana
• Ketterän organisaation
• Kattavan työterveyshuollon, tuetut liikuntamahdollisuudet

Löytäessämme hakemamme henkilön, voimme muokata tehtävänkuvausta parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Jos ajattelet olevasi sopiva avoinna olevaan tehtävään, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, CV:si palkkatoivomuksen sekä mahdollisten kysymyksiesi kanssa osoitteeseen rekry at telva.fi viimeistään 15.4.2020 mennessä. Sopivan henkilön löytyessä voimme täyttää paikan nopealla aikataululla.

Lisätietoja tehtävästä antaa: Tapani Hollmén +358 207 939 306 tapani.hollmen at telva.fi

 

20.3.2020

Palvelemme paikalla ja etänä

Olemme sopineet, että kaikki Telvalla tekevät mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Näin pyrimme osaltamme hidastamaan koronaviruksen leviämistä ja suojelemaan riskiryhmiä.

Haluamme näin myös varmistaa pienen organisaatiomme mahdollisuuden palvella teitä poikkeustilanteesta huolimatta mahdollisimman hyvin.

Yhteyshenkilönne palvelevat teitä kuten aikaisemmin, mutta nopeasti muuttuvasta tilanteesta johtuen, vastaaminen kyselyihin, sähköposteihin ja puheluihin voi kestää normaalia pidempään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että viestit jätetään käsittelemättä. Vastausten saaminen rahdinkuljettajilta, laitetoimittajilta ja komponenttien valmistajilta kestää tällä hetkellä pidempään. Varastomme lähettää ja vastaanottaa tavarat toistaiseksi normaalien vasteaikojen puitteissa, toki normaalia suurempaa varovaisuutta noudattaen.

Olethan meihin yhteydessä mikäli näet tarvetta neuvotella uudelleen jo sovittuja toimituksia, tulevia tilauksia tai erääntyviä maksuja. Pyrimme joustamaan niin paljon kuin mahdollista, mutta kommunikointi ja ennakointi on nyt erityisen tärkeää.

Kaikkea hyvää, pysytään terveenä ja huolehditaan jaksamisestamme.

 

 

 

6.2.2020

 

HBL testkör: Candela Seven flyger fram på bärplan

 Alla tillverkare av elmotorbåtar vill roffa åt sig den redan litet slitna titeln ”havets Tesla”. Den som är närmast mållinjen i detta race är  Candela Seven.

Läs hela artikeln:

 https://www.hbl.fi/artikel/hbl-testkor-candela-seven-flyger-fram-pa-barplan/

 

 

24.10.2019

Candela kantosiipisähkövene: Olen nähnyt veneilyn tulevaisuuden

Jos tämä vene ei ole tulevaisuuden vene, niin ei sitten mikään: Sähkömoottorivetoinen kantosiipivene.

Sain mahdollisuuden alkuviikosta tutustua ruotsalaiseen Candelaan ja olin aivan myyty heti kun vene sai ilmaa pohjansa alle. Kuvitelkaa: yhdellä latauksella vene pääsee 50 meripeninkulman päähän, lataus tyhjästä täyteen kestää kahdeksasta kymmeneen tuntia ja maksimivauhti on peräti 30 solmua matkavauhdin ollessa 20–25 solmua. Onko syytä olla hankkimatta tällaista venettä?

https://venelehti.fi/video-candela-kantosiipisahkovene-olen-nahnyt-veneilyn-tulevaisuuden/

22.10.2019

Kauppalehti: Tällaista ei ole ennen vesillä nähty 

Yhdeksän vuotta sitten perheyritys Telva luopui venetoiminnastaan ja myi sen Otto Brandtille, mutta nyt on aika tulla takaisin. Ensimmäinen tuote on kaikkea muuta kuin tavanomainen: maailman ensimmäinen täyssähköinen ja kantosiivillä kulkeva moottorivene, Candela Seven.

Sähköveneitä on markkinoilla nytkin, mutta haasteena on ollut saada liukuva vene kulkemaan sekä nopeasti että pitkälle…

Lue koko artikkeli:

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tallaista-ei-ennen-ole-vesilla-nahty-sahkoinen-moottorivene-kantosiivilla/b165a967-f86e-42e5-9855-fdb484c58b68

 

 

27.9.2019

Telva ja Candela Speed Boat yhteistyöhön

Oy Telva Ab ja Candela Speed Boat Ab ovat aloittaneet yhteistyön täysin uudenlaisten täyssähköisten huviveneiden markkinoinnissa.

Candela Speed Boat on täyssähköinen kantosiipivene (hydrofoil), joka uudistaa tavan veneillä.

Candelan rungon keveys, kantosiivet ja uusin automaailmassa kehitetty akkuteknologia mahdollistavat täyssähköveneen, jonka toimintamatka ja nopeus ensimmäistä kertaa kilpailevat polttomoottoriveneiden kanssa. Toimintamatka yhdellä latauksella on 50 NM, 22 solmun nopeudella. Kaiken lisäksi Candela on hiljainen, kulkee edullisesti ja ympäristöystävällisesti läpi aaltojen tekemättä itse juurikaan aaltoja. Lataaminen tapahtuu laiturissa normaalilla maasähköllä.

Lue lisää Candelasta: www.telva.fi/candela

15.07.2019

Telva aloittaa yhteistyön RH Marinen kanssa.

RH Marine on hollantilainen laiva-automaatio- ja navigaatiojärjestelmien toimittaja. Yritys suunnittelee, integroi ja toimittaa räätälöityjä laivajärjestelmiä merivoimien ja rajavartioston laivoille sekä megajahdeille ja muille erikoisaluksille maailmanlaajuisesti.

RH Marinen päätuotteita ovat integroidut komentosillat ja navigointijärjestelmät, koneistovalvonta ja laiva-automaatioratkaisut (integrated platform management systems), sähkönjakelujärjestelmät mm. päätaulut, sekä hybridienergian hallinta aluksilla (hybrid power management).

Telva edustaa RH Marinea ja tukee heidän toimintansa Suomessa.

RH Marine on osa Pon Holdings-yhtiöitä.

https://www.rhmarine.com/

29.3.2019

Telva ja Aalto Pro kouluttaa digitaalisen markkinoinnin osaajan

20.5.2019 alkaa Aalto Pro:n järjestämä Digitaalisen markkinoinnin, 6 kuukauden kestävä, rekrytoiva koulutus. Sen tarkoitus on tuottaa uusia sähköisen markkinoinnin ja myynnin ammattilaisia yrityksille.

Koulutuksen aikana osallistuja kehittää osaamistaan digiajan sähköisessä markkinoinnissa ja myynnissä sekä työskentelee yrityksessä sovituissa tehtävissä.
Koulutuksen lähipäivät ovat Helsingissä Aalto yliopistolla. Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen sisältyy etätehtäviä, jotka suoritetaan Telvalla, etukäteen sovituissa tehtävissä.

Rekrytoiva koulutusohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille myynti- ja markkinointialan koulutuksen saanneille (korkeakoulututkinto esim. markkinoinnista tai tietojen käsittelystä) tai työkokemukseen perustuvaa myynti- ja markkinointiosaamista.

Haku 12.4 mennessä sekä koulutuksesta lisätietoa:

https://www.aaltopro.fi/ohjelmat/digimarkkinoinnin-osaaja-rekrytoiva-koulutus

Oy Telva Ab on vuonna 1936 perustettu perheyritys. Telvan päätoimialueet ovat teollisuustuotteet ja turvallisuusratkaisut. Vahvoihin teollisuusalan osaamisalueisiimme kuuluvat laaja-alainen moottorituntemus ja laadukkaat korkeapainelaitteet. Pitkäaikaisessa ja tiiviissä yhteistyössä sekä asiakkaiden että toimittajien kanssa olemme myös kehittäneet monipuolisen varustevalikoiman. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme päämiehiemme suomalaisena partnerina hankkineet myös vahvan osaamisen ja aseman turvallisuus- ja puolustusliiketoiminnassa.

Aalto University Professional Development – Aalto PRO on toteuttanut laadukkaita työvoimakoulutuksia jo yli 20 vuoden ajan. Tuhannet yritykset ja koulutettavat ovat olleet tyytyväisiä Aalto PRO:n ohjelmiin: yli 70 % osallistujista solmii työsopimuksen. Tervetuloa mukaan menestymään!

1.3.2019

Nimitysuutisia

Meillä on ilo ilmoittaa että tiimimme vahvistuu taas uudella työntekijällä. Turkka Jäppinen (DI, inskom evp) aloitti projektijohtajana
Telvalla 1.3.2019. Turkalla on pitkä kokemus Merivoimien laivaprojekteista, sotalaivatekniikan tutkimuksesta ja kehittämisestä sekä
kansainvälisestä puolustusmateriaaliyhteistyöstä. Toivotamme Turkan lämpimästi tervetulleeksi!

14.9.2018

Oy Telva Ab on ostanut Five Watts Oy:n

Oy Telva Ab on ostanut Five Watts Oy:n liiketoiminnan 6.9.2018. Five Watts Oy:n päätuotteet ovat Suomessa kehitetyt ja valmistetut LED valaisimet, jotka tuottavat ihmissilmälle parhaan mahdollisen valon. Valo läpäisee pölyä, sumua, sadetta ja lumisadetta. Valokeila on tehty mahdollisimman mukavaksi, tasaiseksi ja ihmissilmälle sopivaksi.

5 Watts ZAURAC valot ovat käytössä erilaisissa työkoneissa kuten kaivin-, metsä-, kaivoskoneissa, traktoreissa, kuorma-autoissa sekä työveneissä ja aluksissa.

Päivänvaloa keskiyöllä

Valaisin soveltuvat vaativimpiinkin käyttöolosuhteisiin ja ne on suunniteltu kestämään 100 baarin paine 10 senttimetrin etäisyydeltä. IP luokitus on IP69. Valaisin on testattu -67,5°C – +70°C lämpötila-alueella ja se kestää yliajamisen.

”5 Wattsin uuden sukupolven LED-valot täydentävät todella hyvin Telva:n nykyisiä tuotteita”, sanoo Telvan toimitusjohtaja Tapani Hollmén. ”Nyt kykenemme tarjoamaan entistä laajempaa valikoimaa asiakkaillemme ja vahvistamaan omaa tuotantoamme.”

Lisätietoja antaa:

Toimitusjohtaja Tapani Hollmén, 0207 939 306, tapani.hollmen@telva.fi

Tuotetiedot: https://www.5watts.fi

 

3.9.2018

Metsäalan ammattilehden artikkeli

Metsäalan ammattilehti julkaisi uusimman numeronsa FinnMETKON yhteydessä 30.8. FinnMETKO on Suomen suurin ja tärkein raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely. Lehdessä oli artikkeli Telvasta joka ”kehittää toimintansa jo 4. sukupolven johtamana”.

Lue koko artikkeli tästä

2.4.2018

Nimitysuutisia

Tiimimme vahvistuu taas uudella työntekijällä. Projektipäällikkönä aloittaa Atro Vuorilehmus! Atrolla on laaja kokemus ICT/ telekommunikaatio puolen asiakas- ja tuotekehitysprojekteista sekä tuotehallinnasta. Kokemusta löytyy myös uusiutuvan energian projekteista! Toivotamme Atron lämpimästi tervetulleeksi!

8.1.2018

Nimitysuutisia

Uusi vuosi – uudet työntekijät!
Voimme iloksemme ilmoittaa, että olemme vuoden alussa palkanneet 3 uutta henkilöä vahvistamaan Telvan tiimiä.

Sabina Hollmén (KTM) aloittaa Telvalla hallintojohtajana, Jussi-Petri Hirvonen (Eversti EVP) myyntipäällikkönä ja Juhani Kanerva (B.Sc) projektipäällikkönä.

Sabina Hollménilla on pitkä kokemus markkinoinnin puolelta. Hän siirtyy Telvalle Harva Marketingista, jossa hän on toiminut asiakkuusjohtajana. Hänellä on myös kokenut yrittäjä.

Jussi-Petri Hirvonen jäi eläkkeelle puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tehtävistä ennen siirtymistään Telvalle.

Juhani Kanervalla on laaja kokemus uusiutuvan energian sektorilta ja ICT-projektien johdosta.

Juhani Kanerva ja Jussi-Petri Hirvonen toimivat Telvalla turvallisuus- ja puolustus liiketoiminnan tehtävissä!

11.1.2017

Rekrytoimme myyntipäällikköä ja projektipäällikköä

 

Myyntipäällikkö

Tehtävääsi kuuluu Telvan tuotteiden ja edustamiemme päämiesten järjestelmien myynti kotimaisille asiakkaille. Vastuualueena pääosin viranomaisasiakkaat.

Arvostamme:

 • Aiempaa toimimista viranomaiskentässä
 • Teknisen myynnin kokemusta
 • Toimintaa kansainvälisessä ympäristössä
 • Markkinointikokemusta
 • Laatu- ja turvallisuusjärjestelmien hallintaa
 • Halukkuutta oppia uutta

Edellytämme:

 • Suomen ja Englannin kielen hallintaa, muut kielet plussaa (erityisesti Saksa)
 • Innovatiivisuutta, oma-aloitteellisuutta, asiakaslähtöisyyttä, pitkäjänteisyyttä
 • Teknisten järjestelmien kokonaisuuksien ymmärtämistä yksityiskohtia unohtamatta
 • Hyviä vuorovaikutustaitoja monikulttuurisessa toimintaympäristössä

Tarjoamme sinulle:

 • Innovatiivisen, kehityshakuisen ja kannustavan työnantajan
 • Kansainvälisen työympäristön ja mahdollisuuden itsenäiseen työskentelyyn
 • Erinomaisen mahdollisuuden kehittyä alan osaajana
 • Ketterän organisaation
 • Mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuden myyntivalikoimaan ja strategiaan
 • Vahvan osaajatiimin myyntityösi tueksi

Löytäessämme hakemamme henkilön, voimme muokata tehtävänkuvausta parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Jos ajattelet olevasi sopiva avoinna oleviin tehtäviin, lähetä CV:si palkkatoivomuksen sekä mahdollisten kysymyksiesi kanssa osoitteeseen rekry@telva.fi.

 

Projektipäällikkö

Tulet vastaamaan Telvan myymien järjestelmien suunnittelusta- integroinnista, toimituksesta ja ylläpitovaiheen koordinoinnista. Tulet toimimaan kiinteästi myyntitiimin kanssa suunnittelu- ja myyntivaiheen aikana.

Edellytämme:

 • Suomen ja Englannin kielen hallintaa, muut kielet plussaa (erityisesti Saksa)
 • Innovatiivisuutta, oma-aloitteellisuutta, asiakaslähtöisyyttä, pitkäjänteisyyttä
 • Teknisten järjestelmien kokonaisuuksien ymmärtämistä yksityiskohtia unohtamatta
 • Hyviä vuorovaikutustaitoja
 • Matkustusvalmiutta, mahdollisuutta joustaa työajoissa
 • Aikaisempaa kokemusta projektien johtamisesta sekä laatu- ja turvallisuusjärjestelmien tuntemusta

Tarjoamme sinulle:

 • Innovatiivisen, kehityshakuisen ja kannustavan työnantajan
 • Kansainvälisen työympäristön
 • Mahdollisuuden kasvaa projektiemme mukana
 • Ketterän organisaation

Löytäessämme hakemamme henkilön, voimme muokata tehtävänkuvausta parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Jos ajattelet olevasi sopiva avoinna oleviin tehtäviin, lähetä CV:si palkkatoivomuksen sekä mahdollisten kysymyksiesi kanssa osoitteeseen rekry@telva.fi.

 

15.9.2017

Nimitysuutisia

Voimme iloksemme ilmoittaa, että olemme syyskuussa palkanneet lisää henkilökuntaa vahvistamaan Telvan tiimiä.

Petri Tolla (prikaatikenraali evp) aloitti Telvalla Senior Advisorina jäätyään eläkkeelle ilmavoimista täysin palvelleena. Viimeisimpänä hän toimi ilmavoimien esikuntapäällikkönä. Petrin vastuualueena tulee olemaan turvallisuus- ja puolustusliiketoiminta, erityisesti ilmailuun liittyvät kysymykset.

24.8.2016

Elektroniikkakorjaamon avaaminen

Telva laajentaa palveluliiketoimintaansa avaamalla elektroniikkakorjaamon, jossa huolletaan viranomaisasiakkaidemme laitteita. Kevään ja kesän aikana olemme kouluttaneet henkilökuntaamme yhdessä valmistajan kanssa. Viimeiset laitetoimitukset saapuivat lomien jälkeen ja nyt olemme valmiina palvelemaan asiakkaitamme.

1.8.2016

Ekoteko – Telvan energian säästöohjelma

Telva jatkaa vuonna 2015 kesällä aloitettua energian säästöohjelmaansa.

Kesällä 2015 asensimme Solnet Green Energyn toimittaman 10 kWp aurinkosähköjärjestelmän kiinteistömme katolle. Solnetin onnistuneen toimituksen ja kerättyjen kokemusten jälkeen laajensimme aurinkosähköjärjestelmää 30 kWp kokoiseksi keväällä 2016.

www.solnet.fi

Kesällä 2016 vaihdoimme kaikki kiinteistömme loisteputkivalaisimet kotimaassa valmistettuihin Valtavalon LED-valaisimiin. Projektin toteutus suunnittelusta asennukseen onnistui Valtavalon kanssa hyvässä yhteistyössä.

www.valtavalo.fi

Aurinkopaneelien ja LED-valaisimien johdosta olemme tällä hetkellä parhaimmillaan lähes energiaomavaraisia.

Teemme jatkossakin investointeja pienentääksemme hiilijalanjälkeämme.

 

15.6.2016

Schiebel – uusi yhteistyökumppanimme

Telva on aloittanut yhteistyön miehittämättömiä helikoptereita valmistavan itävaltalaisen Schiebel GmbH:n kanssa.

Schiebel on yksi Euroopan kokeneimmista UAV-taloista (Unmanned Aerial Vehicle). Erityisesti Schiebelin kokemus merellisistä olosuhteista vaikutti Telvan valintaan hakiessamme UAV-partneria.

Schiebel on vuonna 1951 perustettu wieniläinen perheyritys. Nykyinen toisen polven omistaja muutti sensoritalon ilmailualan tunnustetuksi osaajaksi.

www.schiebel.net

21.5.2016

Nimitysuutisia

Voimme iloksemme ilmoittaa että olemme kevään aikana palkanneet kaksi uutta henkilöä vahvistamaan Telvan tiimiä.

Vara-amiraali evp Juha Rannikko aloitti Telvalla Senior Advisorina jäätyään eläkkeelle pitkän ja hienon sotilasuran jälkeen. Viimeisimpänä hän toimi pääesikunnan päällikkönä. Telvalla Juha keskittyy turvallisuus- ja puolustusliiketoimintaan.

Sähkötekniikan diplomi-insinööri Antti Kuikka on palkattu vuoden 2016 alusta Telvan palvelukseen myynnin teknisen tuen tehtäviin. Antti vastaa myös elektroniikkakorjaamon toiminnasta. Antilla on pitkä kokemus laadunvarmennus- ja tuotekehitystyöstä Nokian ja Microsoftin palveluksessa.

30.4.2016

Laskemme VM MOTORI:n varaosahintoja tuntuvasti.

Tehtaan varaosahinnat on lisääntyneiden hankintojemme johdosta laskenut. Siirrämme hyödyn suoraan asiakkaillemme kiitoksena luottamuksesta alkuperäisiin VM MOTORI varaosiin.
Kiitoshan kuuluu asiakkaille ja toivomme, että tämä positiivinen kehitys jatkuu, jotta voimme myös tulevaisuudessa tarjota alkuperäisiä varaosia kilpailukykyiseen hintaan.

Meiltä saatte myös VM MOTORI:n valmistamiin auton moottoreihin alkuperäiset varaosat.

Lisätietoja antaa: Björn Kortman+358 (0) 207 939 365, bjorn.kortman(at)telva.fi

 

25.2.2016

Telva 80 vuotta, 25.2.2016

Walter Berger perusti Oy Telva Ab:n 25 helmikuuta vuonna 1936. Alkuaikoina toiminta keskittyi moottoreiden ja veneiden maahantuontiin, valmistukseen ja myyntiin. 1950-luvulta lähtien meridieselit ja teollisuusmoottorit ovat olleet tärkeä osa Telvan toimintaa.

Nykyään Telva on arvostettu laitetoimittaja. Löydämme ja toteutamme asiakkaiden tarpeisiin markkinoiden parhaimmat ratkaisut. Korkealaatuiseen tuotevalikoimaan kuuluu dieselmoottoreita, korkeapainevesipumppuja ja turvallisuusvälineitä sekä niihin liittyviä tarvikkeita.

30.1.2016

Täydellinen käytetty Falch painepesuri 170-3000 bar

Etkö tarvitse aivan uutta laitetta aloittaaksesi pesutyöt? Ei mitään ongelmaa. Kaikki käytetyt laitteet ovat tehtaan peruskorjaamia, ne sisältävät samat toiminnot kuin uudetkin. Ne ovat säännöllisesti huollettuja Falchin toimesta, ne ovat testattuja ja täyttävät kaikki voimassaolevat turvallisuusvaatimukset. Niissä on käytetty vain alkuperäisiä varaosia.

Tekniset päivitykset yms ovat takuulla kaikki ajan tasalla. Lisäksi hyödyt laajasta takuupalvelusta, kattavasta Falch huollosta sekä erinomaisesta hinta/laatu – suhteesta. mitä enää odotat? Täydellinen käytetty, valmistettu Saksassa.

Katso lista käytetyistä laitteista tästä: http://www.falch.com/products/used-machines/falch.html?___store=enu

 Kysy lisätietoja tai pyydä tarjousta Jan Forsstedt Puh 0207 93 93 55  jf@telva.fi